Marin Dašić: Idemo na sve ili ništa!

daso_jadran_Hn

Večeras će, od 18.45 sati, na našem bazenu uz Savu, Žapci pokušati učiniti nešto što se čini ako ne nemoguće, onda vrlo, vrlo teško ostvarivo. Pobijediti Juga! U drugom susretu polufinala Prvenstva Hrvatske, nakon njihove pobjede u Gružu (13:8).

Prijašnjih sezona, posebno posljednje 2-3 to uopće skoro pa i nije bilo upitno. Ove sezone se ponešto ipak promijenilo. Dostatno je pogledati i kroz neke brojke, rezultate. U pet ovosezonskih utakmica ove dvije momčadi, svih pet puta su pobijedili suparnici.

Iako to ponekad i nije bilo tako lagano za jugaše, na koncu je uvijek ispalo od 3 do 8 golova razlike. Kada se uzmu u obzir igračka imena u svlačionici jednog i drugog sastava, nije baš niti tako iznenađujuće, ali ipak među Žapcima vjera i nada u uspjeh nije ugasla. Čak štoviše.

“Ja ću reći da mi stvarno i vjerujemo da možemo pobijediti” – napominje Marin Dašić, najbolji strijelac Mladosti u državnom prvenstvu, a s 45 golova, ukupno treći strijelac lige.

“Naravno, Jug je na papiru i favorit i sve stoji, svi komplimenti njima, nema govora, ali… zašto ne. U prvoj su nas utakmici u Dubrovniku pobijedili, zasluženo, ali ovo je drugi dan, druga utakmica. Ulazimo maksimalno motivirani i ovo nam je zadnja šansa, kada govorimo o borbi za finale, da se pokažemo.”

Postoji uzrečica u sportu, za poneke utakmice u određenim prilikama, “susret u kojem se nema što izgubiti”. Iako… uvijek se ima što izgubiti. Ima se izgubiti utakmica!

“Da apsolutno, slažem se s tim, ali isto tako je na njima ipak malo veći presing, pritisak nego na nama. Možda i u tomu mi trebamo tražiti neku našu šansu. Idemo na sve ili ništa!”

Momčad dočekuje utakmicu spremna i punom broju, maksimalnoj spremi. Nema ozljeda i bolesti, ali ima ne samo optimizma, već želje, volje i htijenja. Sad još samo sve navedeno treba pretočiti u bazen, što jasno je neće biti nimalo lagano protiv jakog suparnika kakvi su Dubrovčani. Zato ne bi naodmet došao i ‘osmi igrač’.

Ovo shvatite kao jasan poziv svim mladostašima, navijačima našeg kluba, svim Žapcima. Početak blagdanskog produženog vikenda provedite bodreći mladostaše s tribina!

Mladost vas treba!