Žapci izborili završnicu Kupa

Lazic_6

Izborivši pobjedu protiv Mornara BS, mladostaši su osigurali jedno od prva dva mjesta na polufinalnom turniru Kupa Republike Hrvatske, što ih vodi na završni turnir idući vikend u Zagrebu. Rezultat utakmice Mladost – Mornar BS je bio 17:13 (6:5, 4:3, 3:1, 4:4).

Izuzetno važan susret ponudio je neizvjesnost u prve dvije četvrtine koje su završile rezultatom kojim obično završavaju kompletne utakmice. Mladost je na promjenu strana otišla s vodstvom 10:8.

Mornar se pokazao, baš kao i nedavno u prvenstvenom susretu igranom u Zagrebu, kao vrlo poletna i motivirana momčad. Niti jedan sastav se nije uspio odlijepiti na osjetniju prednost. Barem ne u prve dvije četvrtine. Nakon promjene strana, raspucao se Lazić, Marcelić nanizao nekoliko obrana i to je bilo dovoljno da se slomi otpor Mornara. Kad je Mladost ostvarila prednost od pet zgoditaka viška, susret je ušao u mirnije vode jer je pobjednik bio praktično riješen.

Pri samom kraju susreta trener Bajić dao je priliku i mladom vrataru Čosiću da upiše prvu minutu na vratima seniora Mladosti.

Turnir Žapci završavaju susretom protiv Jadrana, u nedjelju u 11:45. Oba sastava već su izborila završnicu Kupa RH.

Strijelci za Mladost: Lazić (5), Rakovac (4), Bajić (2), Škiljić (2), Vrbnjak (2), Pliskevič (1), Dašić (1).