Bronca oko vrata na Kupu Hrvatske

IMG_7844

Bravo mladići, svaka čast dečki, prva je misao koja pada na pamet nakon što su mlađi kadeti Mladosti svladali Jug CO rezultatom 17:11 (5:3, 2:1, 7:2, 3:5) i osvojili brončano odličje na Kupu Republike Hrvatske odigranom ovog vikenda na Šalati.

Generacija predvođena trenerom Ratkom Štritofom i pomoćnikom Franom Vićanom odlučila je prije Kupa Hrvatske napraviti korak dalje nakon zimskog Prvenstva Hrvatske, kada su u Dubrovniku zauzeli 5. mjesto.

Zamišljeno – učinjeno. Najprije je izboreno polufinale nakon pobjede nad Zadrom, što je već jamčilo korak više u odnosu na Gruž. Nakon poraza u polufinalu, u kojem je bolji bio POŠK, u borbi za broncu mlade je Žapce dočekao Jug, koji je, podsjećanja radi, svladao naše dečke u grupi s 13:8.

Nepisano je pravilo da utakmice za brončano odličje dobivaju ekipe s jačim pobjedničkim motivom. To su ovog nedjeljnog jutra na Šalati, definitivno bili naši Žapci.  Glasno bodreni od 30-tak roditelja i prijatelja kluba, Žapci su nakon početnog vodstva Dubrovčana preuzeli igru i rezultat u svoje ruke te ostvarili vodstvo koje su iz minute u minutu povećavali. Čini su to lakoćom na način da je nakon dobro odigrane obrane, vratar Prižmić točno bacao lopte u kontru, koje bi njegovi suigrači pretvarali u zgoditke ili izborili peterce za Mladost (čak 7 izborenih peteraca od kojih su 6 realizirani). Najveće vodstvo Mladost je imala pri kraju treće četvrtine, kada je Bučević zabio svoj osmi gol na utakmici za 15:6. U posljednoj su dionici Jugaši donekle ublažili poraz.

U utakmici u kojoj je svih 13 Žabaca + 1 Žabica Aurora Stipanov, dalo svoj doprinos slavlju na klupi i tribinama, ipak valja izdvojiti tri prezimena. Bučević je zabio 8 golova na utakmici i za gol ostao “prekratak” za naslov najboljeg strijelca. Bučo, kako ga zovu suigrači i treneri, dao je najviše golova na turniru – 27 komada, ali mu se prema pravilima natjecanja “briše” 5 golova iz četvrtfinala kako bi se osigurao ravnopravan tretman svih ekipa, budući da su pobjednici grupa nisu igrali četvrtfinale. Drugi istaknuti pojedinac bio je Roko Padro sa 6 postignutih golova, a treći među njima je vratar Matija Prižmić koji je ubilježio 8 obrana, i kao što je već spomenuto, asistirao svojim suigračima u kontri.

Osvojena medalja na Kupu Hrvatske nagrada je ovim dečkima i njihovim trenerima za sav trud i odricanja koji su rezultirali velikim pomakom u igri Mladosti.

Uz još jedno veliko bravo dečki, zaslužili su da ih se poimence spomene:

Matija Prižmić, Vito Erceg, Amar Fajković, Marko Barišić, Roko Padro, Bruno Stančić, Roko Vukojević, Petar Erenda, Ante Mardešić, Luka Barišić, Matija Hajdaš, Bartul Bučević, Luka Matić i Aurora Stipanov. Trener: Ratko Štritof i pomoćnik: Frano Vićan.