Nade Mladosti ostavile ZPK bez nade

ZPK_5

Nade Mladosti okončale su kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivom pobjedom protiv vršnjaka iz ZPK. Na Utrinama su dječaci, koje vodi trener Robert Sappe, slavili 8:2 (5:1, 0:0, 1:1, 2:0) i na taj način izborili plasman na završni turnir Prvenstva Hrvatske koji se igra od 4. do 7. travnja.
Mali Žapci su ušli u utakmicu vrlo smjelo i borbeno te u manje od pet minuta praktično riješili pitanje pobjednika. Nakon što su mrežu gradskih rivala naizmjence “izrešetali” Jakuš 3 puta i Vukojević 2 puta, na semaforu je stajalo uvjerljivih 5:0. Niti primljeni pogodak iz peterca nije poremetio koncetraciju naših nada.
U drugoj četvrtini nije bilo golova niti na jednoj strani a i suđeno je samo jedno isključenje te se igralo praktično bez prekida. Bio je to pravi test izdržljivosti za obje ekipe uzevši u obzir da treneri prema pravilima u nadama nemaju pravo na izmjene tijekom četvrtine.
Nakon zamjene strana Mladost je preko Jakuša povisila svoje vodstvo na 6:1, da bi nedugo zatim ZPK smanjio rezultat. Roditelji i prijatelji solidno su ispunili bazen u Utrinama (slika dolje) i tijekom čitavog susreta su pljeskom i navijanjem bodrili igrače u bazenu.
Završetak susreta je, baš kao i početak, u potpunosti pripao malim Žapcima koji postigli još dva gola za uvjerljivih 8:2.
Strijelci za Mladost bili su Jakuš sa čak 5 golova, te Vukojević sa 2 i Stančić s jednim postignutim golom. Valja istaći da su i vratari Subota i Matić imali svoj dan, sakupivši skupa 10-tak obrana uz Matićev obranjeni peterac u 3. četvrtini.
U ovim kvalifikacijama su Sappeove nade ubilježile 4 pobjede, te su po svršetku susreta zasluženo slavile plasman na finalni turnir.
Posebice veseli evidentan napredak u igri malih Žabaca u zadnjih nekoliko mjeseci, koji je došao kao posljedica dobrog rada i zalaganja na treninzima.
Bravo dečki i samo tako dalje!
ZPK_roditelji