Ml. kadeti pobjedom protiv Medveda otvorili završnicu Kupa RH

ml. kadeti vs Med 1

Mlađi kadeti Mladosti su pobjedom protiv Medveščaka započeli natjecanje na završnici Kupa Hrvatske. Teže od očekivanog, Žapci su slavili rezultatom 10:7 (3:2, 2:1, 3:2, 2:2).

Igrači koje vodi trener Šafarić nisu najbolje ušli u utakmicu prvog kola Kupa Hrvatske. Medvedi su dva puta vodili da bi tek krajem prve dionice Katičić doveo Mladost u prvo vodstvo 3:2.
Slijedi četvrtina u kojoj je Mladost povisila svoje vodstvo, pa se na promjenu strana otišlo s 2 razlike za Žapce. Valja istaknuti realizaciju igrača više koja je u prvom poluvremenu bila 80%.
Nastavak nudi najneizvjesniji dio utakmice, jer Medveščak smanjuje na 5:4, bude se i njihovi navijači/roditelji i atmosfera postaje prava vaterpolska. Mladost ne iskorištava 3 igrača više za redom,ali Medvedi ne pronalaze način da preokrenu rezultat. Pitanje pobjednika je riješeno nakon što Mladost dva puta odlazi na +3 gola (7:4 i 8:5), a na samom početku zadnje dionice i na 9:5. U tom trenutku su naši prijatelji i roditelji, kojih je isto bilo te večeri na Šalati, mogli početi slaviti pobjedu Mladosti.
Golove za Mladost zabili su: Bušić 3, Meić i Josipović po 2, te Habuda, Katičić i Kvaternik po 1.

Slijedeću utakmicu Žapci igraju protiv Jadrana 27.7. u 11:20.